Kontorcompaniet AS – Kontorinnredning til din bedrift

Ergonomi

Ergonomi på arbeidsplassen

I en hektisk arbeidshverdag, og i perioder med høyt press, kan det som arbeidsgiver være en stor utfordring med med sykemeldte ansatte. Derfor er det både viktig, og faktisk din plikt at ergonomi på arbeidsplassen er hensyntatt. Dette kan gjøres ved forholdsvis enkle grep som ikke nødvendigvis trenger å medføre store investeringer.

En vanlig kontormedarbeider benytter mesteparten av sin arbeidshverdag i en kontorstol foran en skjerm. Helseplager som stiv nakke, hodepine, muse-arm, ryggplager osv. er derfor svært vanlig for denne brukergruppen, men kan med enkelthet begrenses ved å følge noen enkle retningslinjer..

Kontorstolen:

De aller fleste kontorstoler har i dag standardfunksjoner som hev/senk, korsryggstøtte, setedybderegulering og motstandsregulering i rygg. Alle disse elementene er med på å bygge opp under en optimal sittestilling og dermed forebygge belastningsskader. Flere av kontorstolene vi kan tilby tilpasses mer eller mindre automatisk ift. brukerens vekt. Likevel kommer man sjeldent helt utenom manuelle innstillinger.

Dette er selvfølgelig veldig individuelt, men det finnes noen enkle sitteregler man bør følge for å unngå belastningsskader. Her er noen tips.

Sittehøyden, ved normal sittestilling, bør være justert i ens lik høyde at lårende skråner svakt nedover. Det bør det være en knyttneves avstand mellom knehasen og kanten av setet. Dersom kontorstolen har separat korsryggstøtte bør denne justeres slik at den treffer korsryggen på en behagelig måte. Motstand i rygg/vipp bør justeres slik at du enkelt vipper både bakover og fremover, uten og måtte bruke krefter. Armlenene, dersom stolen har dette, er det siste som stilles inn på stolen og stilles i en slik høyde at du er avslappet i skulderpartiet. I tillegg bør vinkelen på underarmen følge samme helningsgrad som lårene.

For personer med noen av tidligere nevnte plager finnes det stoler som er spesielt tilpasset. Dette er stoler som fremtvinger en aktiv sittestilling og riktig kroppsholdning. Håg Capisco, BackApp m.fl er eksempler på disse.

Vi leverer kontorstoler fra følgende produsenter:
VitraHågSedusSitland

Skrivebordet:

For å optimalisere kontorstolens egenskaper er det også viktig og kunne justere skrivebordet opp og ned. I dag er det mer eller mindre et krav at bordet leveres med elektrisk høydejustering. Dette gjør at terskelen for å bytte fra sittende til stående posisjon er mindre, som igjen er forebyggende for belastningsskader. Ved en sittende arbeidsposisjon er skrivebordet i rett høyde når håndbaken hviler lett på bordplaten og underarmen har lett skrånende vinkel, jfr. over. I tillegg bør skjermen være i en slik høyde at blikket vender lett skrånende nedover.

Vi leverer skrivebord fra følgende produsenter:
DenconRagnarsVitra

Supplerende produkter for optimalisert ergonomi på arbeidsplassen.

·      Skjerm-armer og stativ
·      Ståmatter for mykere underlag
·      Ergonomisk Mus og tastatur

Vi er selvfølgelig behjelpelige dersom du skulle ha behov for en prat rundt ergonomi. Klikk her for en oversikt over våre ansatte

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email